Skip to main content Skip to search Skip to header Skip to footer

2018

Καθώς καθόμουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού μου, βρήκα τυχαία ένα άρθρο σχετικά με τις γυναίκες που ήταν πρόσφυγες στη Συρία και που βρίσκονται σήμερα στο Λίβανο. Κάποιες από αυτές ζούσαν εδώ και χρόνια με συζύγους που τους φέρονταν προσβλητικά.

Η προσήλωση της Μαίρη Μπέϊκερ Έντυ στην Αγία Γραφή και η αφοσίωση της στον Θεό την έκαναν ικανή να δεχθεί την αποκάλυψη του Λόγου του Θεού και να καταλάβει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικός, όχι μόνο για τη σωτηρία της ανθρωπότητας από την αμαρτία, αλλά και από την ασθένεια, τα νοσήματα, και τον θάνατο. Στο βιβλίο της Επιστήμη και Υγεία με Κλειδί των Γραφών ,ορόσημο των εκδόσεών της, η κυρία Έντυ αναφέρεται στην Αγία Γραφή ως τον «χάρτη της ζωής» και ότι περιέχει την «συνταγή για κάθε θεραπεία» (σελ.

Στην επί του Όρους Ομιλία του, ο Χριστός Ιησούς δίδαξε τους μαθητές του πώς να προσεύχονται, και τους έδωσε την προσευχή, η οποία πήρε το όνομά του (κατά Ματθαίον 6: 9 – 13). Στο εγχειρίδιο της Χριστιανικής Επιστήμης, Επιστήμη και Υγεία με Κλειδί των Γραφών , η Μαίρη Μπέϊκερ Έντυ γράφει ότι η Προσευχή του Κυρίου «καλύπτει όλες τις ανθρώπινες ανάγκες» (σελ.

Για πολλές εβδομάδες είχα δυνατούς πόνους στον αυχένα. Απ’ όσο θυμόμουν, δεν είχε γίνει κάτι για να μου προκαλέσει πόνο.

Πριν από μερικά χρόνια και πριν περάσει πολύς καιρός αφότου ο σύζυγός μου και εγώ μάθουμε για το παιχνίδι picleball, επωφεληθήκαμε από μία προσφορά γνωριμίας για δύο μαθήματα δωρεάν.   Κατά τη διάρκεια του ενός από αυτά, το πόδι μου χτύπησε με δύναμη πάνω στο πάτωμα του γυμναστηρίου.

Με τόσες αναφορές για βάσανα και πόνο, ανά τον κόσμο, δεν είναι να απορούμε που, κάποιες φορές, τον βρίσκουμε να κτυπά και την δική μας νοερή πόρτα. Τέτοιες στιγμές, μας βοηθάει να θυμηθούμε ότι δεν είμαστε αβοήθητα θύματα.

Ένα ρεπορτάζ με μία φωτογραφία, που είδα πρόσφατα σε κάποια εφημερίδα, με συγκίνησε βαθύτατα. Ένας δημοσιογράφος, σε κάποιο Συριακό προσφυγικό καταυλισμό, ανέφερε αυτό το δεκατετράχρονο αγόρι, που τον ακολουθούσε παντού, εντυπωσιασμένο από το επάγγελμά του.

Πολλοί από εμάς γνωρίζουν την ιστορία του Νώε στην Αγία Γραφή – ότι ο Θεός τον καθοδήγησε να κατασκευάσει μία κιβωτό, μία μεγάλη βάρκα για να στεγάσει τον Νώε, την οικογένειά του, και πολλά ζώα κατά τη διάρκεια μιας πλημμύρας ασύγκριτης έκτασης. Ακόμη και όταν τα νερά ανέβηκαν, με την απλή κατανόηση του Θεού και την υπακοή στις οδηγίες Του, ο Νώε και η οικογένειά του ήταν ασφαλείς.

Το λαϊκό παραμύθι, που περιγράφει πώς ο διάβολος αποφάσισε να κλείσει την επιχείρησή του και να πουλήσει όλα του τα εργαλεία, μού άρεσε ανέκαθεν. Να τα, απλωμένα όλα στην σειρά, με ετικέτες και τιμές: ο φόβος, ο φθόνος, η μοχθηρία, η ζήλια, το μίσος, η εξαπάτηση, η ηδονή κλπ.

Όλοι μας αντιμετωπίζουμε προκλήσεις στη ζωή μας από καιρό σε καιρό. Μερικές μπορεί να είναι μικρές, αλλά άλλες μπορεί να μας αποθαρρύνουν.

Η Αποστολή του Κήρυκα

Το 1903, η Μαίρη Μπέϊκερ Έντυ, ίδρυσε το περιοδικό Ο Κήρυκας της Χριστιανικής Επιστήμης. Ο σκοπός του: «να διακηρύξει την παγκόσμια δραστηριότητα και την διαθεσιμότητα της Αλήθειας». Ο ορισμός της λέξης «κήρυκας», όπως αναφέρεται σε ένα λεξικό, είναι «προάγγελος - ένας αγγελιοφόρος που προπορεύεται για να μεταφέρει ένα μήνυμα για κάτι που πρόκειται να ακολουθήσει», δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προσωνυμία Κήρυκας και επιπλέον επισημαίνει την υποχρέωσή μας, την υποχρέωση του καθενός από εμάς, να δούμε ότι ο Κήρυκάς μας εκπληρώνει την εμπιστοσύνη του, μία εμπιστοσύνη αχώριστη από τον Χριστό και που πρώτα ανήγγειλε ο Ιησούς (Μαρκ.16:15), «Υπάγετε εις όλον τον κόσμον και κηρύξατε το ευαγγέλιον εις όλην την κτίσιν».

Μαίρη Σαντς Λη, Sentinel (Φρουρός) της Χριστιανικής Επιστήμης, 7 Ιουλίου, 1956.

Μάθετε περισσότερα για τον Κήρυκα και την Αποστολή του.